Opakované hry s neurčitou informací - Petržilka, Jakub (2017)
V této diplomové práci se venujeme teorii her. Presneji opakovaným hrám s neúplnou informací. Ze zacátku je popsáno nekolik základních poznatku z teorie her, jako je definice hry v klasické forme, sekvencních her a ruzných druhu rovnováh. Celá práce se zabývá predevším hrami dva krát dva. Na hry se nejcasteji pohlíží jako na Markovské řetezce. Pokoušíme se ukázat, jaký má vliv neznalost výplat protivníka na nalezení rovnováhy i to, jak se podle rovnováh dá rozpoznat protivníkova výplata. Nakonec je ukázáno, jak se dá pomocí jednoduchých statistických metod odhadnout strategie protivníka.