Variační počet a jeho aplikace v ekonomických úlohách - Havlíčková, Lucie (2017)
V této diplomové práci se věnuji teorii variačního počtu. První kapitola obsahuje nutné i postačující podmínky pro řešení úloh s pevnými konci. Druhá kapitola se zabývá úlohami s volnými konci, dále izoperimetrickou úlohu a rohovými podmínky. Poslední kapitola je věnována řešením ekonomických úloh pomocí variačního počtu.