Studium luminiscence v ramanských spektrech aminokyselin - Novotná, Šárka (2017)
V této bakalářské práci se věnujeme potlačení luminiscenčního pozadí v ramanských spektrech, které často ramanský signál překrývá. Z experimentálních metod potlačení luminiscence byla použita změna vlnové délky laseru, vysvěcování luminiscence včetně změny intenzity excitace a rozdíl v depolarizovanosti ramanského signálu a luminiscence. Z matematických metod potlačení luminiscence se věnujeme metodě klouzavého průměru. K měření byly použity vodné roztoky aminokyselin.