Příprava polyelektrolytových multivrstev pro imobilizaci biomolekul - Chmelický, Martin (2017)
V této bakalářské práci se věnujeme seznámení s principem fungování elipsometru VASE firmy Woollam a ověření funkčnosti nanášení látek na tenkou zlatou vrstvu nadeponovanou na skleněném půlválci prostřednictvím mikrofluidního systému k tomuto elipsometru připojenému. Uspořádání použitých polymerů PEI, PSS, PAH bylo vybráno tak, aby postupně tvořily vrstvy jako základní nosič pro biologické komponenty. Předpokládaným výstupem této práce je využití získaných výsledků k hlubšímu zkoumání nanobiologických vrstev a jejich charakterizaci.