Simulace měření válcovou sondou v plazmatu - Farkaš, Kristián; Trunec, David, 1962-; Masarykova univerzita. Ústav fyzikální elektroniky (2017)
V teto bakalářské práci se věnujeme simulacím pohybu nabitých častíc v okolí nabité Langmuirové sondy, která má většinou cylindrickou geometrii. Studujeme hlavně sondové proudy, které porovnáváme s proudy udávanými OML teorii. Zvláštní pozornost je zaměřena na předstěnové vrstvy, či už v případe elektronových nebo iontových proudů. Pohyb částic je řešený částicovou metodou Particle In Cell a metodou Monte Carlo.
In this bachelor thesis we perform simulations of charged particle motion around charged Langmuir probe, mostly of cylindrical geometry. We study mainly probe currents, which we compare to currents of OML theory currents. Special attention is focused on pre-sheath in the case of both electron and ion current. Particle motion is calculated by particle method Particle In Cell and Monte Carlo method.
Vedoucí práce: David Trunec
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2017
Keywords: fyzika plazmatu; plazma (fyzika); plasma (ionized gases); plasma physics; bakalářské práce; bachelor's theses