Simulace měření válcovou sondou v plazmatu - Farkaš, Kristián (2017)
V teto bakalářské práci se věnujeme simulacím pohybu nabitých častíc v okolí nabité Langmuirové sondy, která má většinou cylindrickou geometrii. Studujeme hlavně sondové proudy, které porovnáváme s proudy udávanými OML teorii. Zvláštní pozornost je zaměřena na předstěnové vrstvy, či už v případe elektronových nebo iontových proudů. Pohyb částic je řešený částicovou metodou Particle In Cell a metodou Monte Carlo.