Depozice vrstev organických molekul metodou Langmuira-Blodgettové - Suchánková, Klára (2017)
Tato bakalářská práce se věnuje studiu depozice tenkých vrstev kyseliny stearové metodou Langmuira-Blodgettové na křemíkový substrát. Nanesené vrstvy jsou studovány pomocí rentgenové difrakce a mikroskopie atomárních sil. Výstupem této práce je zhodnocení vlivu různých povrchových úprav substrátu a depozičních parametrů na kvalitu nanesené vrstvy určené pomocí rtg difrakce a AFM. Dále je u vybraných vzorků zhodnocena drsnost nanesené vrstvy, homogenita nanesené vrstvy a také je zkoumáno možné stárnutí vrstvy. Součástí bakalářské práce je i vytvoření stručného návodu pro zacházení s Langmuir-Blodgettovou vaničkou KSV NIMA v čistých prostorách ÚFKL MU.