Statistické řízení kvality - Benková, Jana (2017)
V tejto bakalárskej práci sa venujeme regulačným diagramom, ktoré sú jedným z nástrojov štatistického riadenia kvality. Popisujeme základné princípy ich tvorby vychádzajúce z testovania hypotéz a s využitím ďalších pojmov z teórie pravdepodobnosti a matematickej štatistiky odvodzujeme predpisy regulačných hraníc pre konkrétne typy diagramov. Ďalej uvádzame Westgardove pravidlá a porovnávame pravdepodobnosti ich porušenia určené teoreticky s pravdepodobnosťami určenými simulačnou štúdiou. V praktickej časti aplikujeme pravidlá na vygenerované dáta pomocou funkcií vytvorených v jazyku R.