Testování statistických hypotéz - Langrová, Marie (2017)
Tato bakalářská práce je věnována nejdůležitějším myšlenkám, pravidlům a principům testování statistických hypotéz. Nedílnou součástí je Neymanovo-Pearsonovo lemma pro kritický obor i kritickou funkci. Dále jsou uvedeny některé parametrické a neparametrické testy o poloze dat a pravděpodobnostním rozdělení, které jsou aplikovány na reálná data. Data se týkají plodnosti, porodnosti a úmrtnosti v jednotlivých státech.