Číselné charakteristiky spojitých náhodných veličin - Poláková, Michaela (2017)
V této bakalářské práci se věnujeme čiselným charakteristikám spojitých rozdělení a jejich využití v praxi. V prvních dvou částech této práce uvádíme teorii náhodných veličin, popisujeme nejdůležitější rozdělení spojitých náhodných veličin a ukazujeme způsob výpočtu jejich číselných charakteristik. V závěrečné části práce využíváme tyto poznatky při řešení aplikačních úloh z pojistné matematiky.