Lidské indukované pluripotentní buňky jako zdroj pro přípravu endotelií - Sýkorová, Martina (2017)
Endotelové progenitory našly své uplatnění v podobě terapie řady kardiovaskulárních chorob. In vitro diferenciace lidských indukovaných pluripotentních kmenových buněk do endotelových progenitorových buněk se nabízí jako jedno z řešení jejich omezeného výskytu v lidském těle. Cílem této práce bylo navrhnout protokol umožňující zisk dostatečného množství endotelových buněk na základě in vitro diferenciace indukovaných pluripotentních kmenových buněk, se zaměřením na jejich případné využití v regenerační medicíně.