Advokátní reklama v rozhodovací praxi České advokátní komory a Nejvyššího soudu Spojených států amerických - Jurčaga, Marcel (2017)
V první části rigorózní práce jsou (kriticky) analyzována a komentována kárná rozhodnutí vydaná Českou advokátní komorou v oblasti pravidel soutěže advokátů. Ve druhé části je zkoumána rozhodovací praxe Nejvyššího soudu Spojených států amerických v oblasti advokátní reklamy. Hodnota práce spočívá především (i) ve zjištění, která zkoumaná rozhodnutí České advokátní komory jsou použitelná v rámci účinné právní úpravy, (ii) v kritické analýze jednotlivých rozhodnutí, (iii) v hledání odpovědí na potenciální nezodpovězené otázky, a (iv) v popisu zajímavých a inspirativních názorů Nejvyššího soudu Spojených států amerických.