Vydědění nepominutelného dědice - Talandová, Iveta (2016)
Práce se stručně zabývá postavením nepominutelného dědice, přičemž hlavní část práce je věnována institutu vydědění nepominutelného dědice a s tím spojeným výkladovým problémům. Celá materie je pojata s ohledem na nedávnou rekodifikaci občanského práva, kterou bylo postavení nepominutelného dědice vráceno do jeho historické podoby, když v souvislosti s tímto doznal značných změn i institut vydědění. Z tohoto důvodu nejsou v práci opomenuty ani inspirační zdroje současné úpravy. Práce je pak zakončena novelou rakouského dědického práva, která ukazuje, jakým směrem se náš hlavní inspirační zdroj posunul.