Nabídka a její přijetí v nové právní úpravě - Brožek, Ondřej (2016)
Tato práce se zabývá zejména problematikou obecné nabídky, její akceptace a souvisejících témat. Následně práce popisuje způsoby uzavření smlouvy jako výsledek např. pozdní akceptace nebo akceptace s nepodstatnými odchylkami. Klíčovou částí je rovněž zásada, dle které mlčení neznamená souhlas a zákonné výjimky z ní. V neposlední řadě je tématem práce autonomie vůle smluvních stran a její limity, ať již zákonné, nebo smluvní. Na mnoha místech jsou vyjádřeny názory na nejvhodnější vývoj rozhodovací praxe soudů, příp. na rozcházející se názory odborné veřejnosti.