Přírodní poměry a flóra lomů v Bílých Karpatech - Kundratová, Eliška (2017)
Tato bakalářská práce pojednává o problematice flóry a vegetace v opuštěných kamenolomech. Zpracována je pro šest lokalit bývalých lomů ve střední části Bílých Karpat. V práci je věnována pozornost přírodním podmínkám vybraného území, popisu jednotlivých lokalit, historii botanického výzkumu v dané oblasti a faktorům, které výskyt rostlin v lomech ovlivňují. Na základě rešerše dostupných zdrojů bylo zjištěno 480 rostlinných taxonů, které se na lokalitách v minulosti vyskytly. Z toho celkem 68 taxonů patří k ohroženým. Vegetace ve vybraných lomech ještě nebyla dostatečně prozkoumána. Záznamy jsou téměř výhradně jen o biotopech v těchto lomech a o některých typech mokřadní vegetace. Součástí práce jsou i výsledky předběžného terénního výzkumu.