Přínos nanotechnologických inovací v managementu zánětu - Psohlavcová, Karin (2017)
Nanotechnologie představují dynamické vědní a průmyslové biomedicínské odvětví. Produkty těchto technologií jsou spojeny zajímavými benefity oproti standardním produktům (vliv na zánět, množení prokaryotických a eukaryotických buněk aj.), využitelnými v mnoha oblastech lidské činnosti. Bakalářská práce (formou literární rešerše) se zaměří na analýzu zadaného tématu v kontextu moderních vědeckých poznatků. Hlavním tématem práce bude pojednání o zánětu, výzkumu v oblasti jeho managementu a potenciálu inovativních nanomateriálů v řešení zánětlivých případů. Opomenuta nezůstane otázka bezpečnosti nanotechnologických řešení. Předpokládá se, že na BP naváže experimentální diplomová práce.