Kvalifikace v zadávacím řízení - Ševčíková, Kamila; Masarykova univerzita. Katedra finančního práva a národního hospodářství (2016)
Kvalifikace je jednou z nejdůležitějších součástí procesu zadávání veřejné zakázky, v níž dodavatel prokazuje zadavateli svou způsobilost k řádnému plnění závazků ze smlouvy, která má být uzavřena na základě zadávacího řízení. Rigorózní práce analyzuje obecné zásady požadavků na kvalifikaci, její prokazování a posouzení. Práce se podrobně zabývá jednotlivými kvalifikačními předpoklady de lege lata i de lege ferenda. Rigorózní práce má za cíl potvrdit či vyvrátit dostatečnost právní úpravy kvalifikace v zákoně a přinést případné návrhy na zlepšení dosavadní úpravy, a to při zohlednění požadavků praxe.
Qualification is one of the most important part of the procurement procedure in which the tenderer proves own eligibility for the proper fulfillment of contractual obligations by the contract which is concluded as a result of the procurement process. The thesis analyzes the general principles of the qualifications, its attestation and assessment. This thesis examines particularly qualification requirements individually within the sense of de lege lata and de lege ferenda. This thesis aims to prove or disprove the adequacy of legal regulations of the qualifications and to provide proposals to improve the existing regulations taking into account the requirements of practice.
Rigorózní práce (JUDr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2017
Keywords: veřejné zakázky; public contracts; rigorózní práce; doctoral dissertations