Kvalifikace v zadávacím řízení - Ševčíková, Kamila (2016)
Kvalifikace je jednou z nejdůležitějších součástí procesu zadávání veřejné zakázky, v níž dodavatel prokazuje zadavateli svou způsobilost k řádnému plnění závazků ze smlouvy, která má být uzavřena na základě zadávacího řízení. Rigorózní práce analyzuje obecné zásady požadavků na kvalifikaci, její prokazování a posouzení. Práce se podrobně zabývá jednotlivými kvalifikačními předpoklady de lege lata i de lege ferenda. Rigorózní práce má za cíl potvrdit či vyvrátit dostatečnost právní úpravy kvalifikace v zákoně a přinést případné návrhy na zlepšení dosavadní úpravy, a to při zohlednění požadavků praxe.