Technické rezervy v neživotním pojištění - Topalović, Milena (2017)
Cílem této diplomové práce je provést analýzu metod používaných k výpočtu technických rezerv v neživotním pojištění. V textu jsou uvedené všeobecné informace o neživotním pojištění a technických rezervách, které pojišťovny vytvářejí, přičemž důraz je kladen na rezervy na pojistná plnění. Práce obsahuje teoretické základy o metodách, které se používají k vytváření zmíněných rezerv, a ty jsou potom aplikovány na skutečných datech.