Vývoj skórovací karty pomocí různých statistických metod - Bachurová, Ivana (2017)
V této diplomové práci se věnujeme vývoji prediktivních modelů pro účely rozhodování o poskytnutí úvěru na základě sociálně-demografických údajů. Pro modelování používáme tři různé statistické metody, konkrétně rozhodovací stromy, logistickou regresi a diskriminační analýzu. První část práce se věnuje teoretickému popisu metod, který je potřebný pro dostatečné pochopení jejich fungování. Praktická část obsahuje vývoj všech zmíněných modelů na reálných bankovních datech a jejich vzájemné porovnání. Pro zpracování praktické části používáme analytický software SAS.