Určení vývoje podzemního odtoku v oblasti Dukovan prostřednictvím hydrologického modelu - Potůček, Libor; Říčka, Adam, 1979-; Masarykova univerzita. Ústav geologických věd (2017)
V závěrečné práci je rozebírán vývoj podzemního odtoku v závislosti na srážkách a parametrech povodí v oblasti Dukovany. Vliv srážkově-odtokových parametrů sledovaných povodí na výsledný podzemní odtok je simulován pomocí hydrologického modelu. Vytvořené modely povodí řek v okolí areálu elektrárny byly kalibrovány podle dříve naměřených průtocích v simulovaných vodních tocích. Stěžejním výstupem z modelu jsou hodnoty podzemního odtoku a jeho proměnlivost.
The thesis analyzes the development of the baseflow in dependence on the rainfall and parameters of the catchment area in the Dukovany area. The impact of precipitation-runoff parameters of monitored catchments on the resulting baseflow is simulated using a hydrological model. The generated river basin models around the site were calibrated using previously measured flow rates in simulated watercourses. The key output from model are values of baseflow and its variability.
Vedoucí práce: Adam Říčka
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2017
Keywords: hydrologické modely; hydrologie; infiltrace (hydrologie); odtok vody; podzemní vody; groundwaters; hydrological models; hydrology; infiltration (hydrology); runoff; Dukovany (Česko : oblast); Dukovany Region (Czechia); diplomové práce; master's theses