Určení vývoje podzemního odtoku v oblasti Dukovan prostřednictvím hydrologického modelu - Potůček, Libor (2017)
V závěrečné práci je rozebírán vývoj podzemního odtoku v závislosti na srážkách a parametrech povodí v oblasti Dukovany. Vliv srážkově-odtokových parametrů sledovaných povodí na výsledný podzemní odtok je simulován pomocí hydrologického modelu. Vytvořené modely povodí řek v okolí areálu elektrárny byly kalibrovány podle dříve naměřených průtocích v simulovaných vodních tocích. Stěžejním výstupem z modelu jsou hodnoty podzemního odtoku a jeho proměnlivost.