Hydrogeologické poměry dolu Rožná s ohledem na jeho zatápění - Kokavcová, Michaela (2017)
Tato diplomová práce je zaměřena na numerické modelování zatápění uranového dolu Rožná, který oficiálně ukončil těžbu a je plánována jeho likvidace řízeným zatopením po úroveň odvodňovací štoly. Rešeršní část práce pojednává jak o přírodních podmínkách zájmové lokality, které jsou stěžejní jak pro pochopení oběhu podzemní vody v modelované oblasti, tak o způsobu zatápění dolů. V metodické části práce jsou zpracovány výsledky kolísání hladiny podzemních vod v pozorovacích objektech v průběhu roku, popsány vstupní parametry potřebné pro tvorbu modelu ustáleného a neustáleného prodění a jejich kalibrace. Výsledkem diplomové práce je model ustáleného proudění, znázorňující rozložení hladin, dále vodní bilance modelované oblasti a model neustáleného proudění, který simuluje nástup hladiny důlních vod po ukončení čerpání. Doba zatopení ložiska na úroveň odvodňovací štoly byla vypočtena programem PMWIN 5.3.3 na přibližně 30 let, ale výsledek může být zatížen chybou.