Buněčné a molekulární mechanismy oplození u savců - Trebichalská, Zuzana (2017)
Cílem této bakalářské práce je podání uceleného přehledu o problematice buněčných a molekulárních mechanismů fertilizace u savců. Jednotlivé biologické procesy jsou popsány v časové posloupnosti a ve světle aktuálních vědeckých poznatků. V kapitole věnující se vlastnímu spojení spermie a vajíčka je čtenář detailně obeznámen s recentním modelem receptorové interakce gamet. Práce se speciálně zaměřuje na specifika oplození u člověka a průběžně odkazuje na aplikaci současných poznatků lidské reprodukční biologie v klinické praxi.