Současné přístupy a výsledky celogenomové analýzy pro identifikaci genů významných ve šlechtění plodin čeledě Fabaceae - Plucarová, Jitka (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá výsledky identifikace šlechtitelsky významných genů prostřednictvím současných metod vycházejících ze sekvenování nové generace. V práci jsou popsány postupy a výsledky studií zaměřených na studium organizace genomu a na identifikaci genů pro rezistenci proti biotickým a abiotickým stresům a genů kvality u vybraných druhů čeledě Fabaceae. Tyto druhy zahrnují modelový druh Medicago truncatula, luskoviny Glycine max, Phaseolus vulgaris, Pisum sativum a pícniny Medicago sativa a Trifolium pratense.