Využití technologie NGS pro analýzu genů spjatých s primárními imunodeficienciemi - Hrabálková, Markéta (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá možností využití sekvenování nové generace pro analýzu mutací způsobujících primární imunodeficience. V první kapitole jsou popsány primární imu-nodeficience a jejich klasifikace. Druhá část práce je věnována nejprve historii sekvenování, a poté sekvenování nové generace, včetně principu jednotlivých technologií. Na závěr je po-psán význam a možnosti uplatnění sekvenování nové generace pro molekulární diagnostiku primárních imunodeficiencí.