Původ a následky chromozomálních aberací v samičích zárodečných buňkách savců - Bednářová, Pavla (2017)
Tato bakalářská práce popisuje typy chromozomálních abnormalit v lidských oocytech. Největší důraz je kladen na aneuploidie, jelikož představují nejčastějí typ těchto aberací. Práce pojednává o příčinách vzniku aneuploidií dle aktuálních analýz lidských oocytů i myších modelů. V závěru práce jsou popsány možné mechanismy, které mohou způsobit segregační chyby během meiotického dělení a vést tak ke vzniku aneuploidií v oocytech.