Informace o hydrometeorologických extrémech v České republice mimo pozorovací síť ČHMÚ v letech 1997-2016 - Řehoř, Jan (2017)
Bakalářská práce řeší možnosti získávání informací o hydrometeorologických extrémech mimo pozorovací síť ČHMÚ. Uvádí a charakterizuje jednotlivé možné zdroje těchto informací se zřetelem na jejich výhody a nevýhody. Hlavním použitým zdrojem byly informace z médií prezentované čtyřmi zpravodajskými servery, na základě nichž byla vytvořena databáze hydrometeorologických extrémů na území České republiky pro období 2002-2016. Výstupy z této databáze byly předmětem vlastního zpracování a hodnocení. Články v médiích se ukazují jako vhodný zdroj informací o hydrometeorologických extrémech. Jejich kombinace s jinými informačními zdroji se jeví jako velmi důležitá pro komplexní studium hydrometeorologických extrémů v České republice.