Kartografická analýza vybraných prvků zelené infrastruktury na území města Brna - Kneblová, Veronika (2017)
Tato práce se zabývá analýzou a implementací čtyř vybraných biokoridorů na území města Brna. Cílem práce bylo zjištění využití plochy a stavu jednotlivých biokoridorů a následná implementace jednotlivých případů pomocí mapových podkladů, terénního průzkumu a majetkových vztahů. Nejdůležitějšími podkladovými daty bylo ortofoto České republiky, vrstva majetkových poměrů a samotná vrstva biocenter a biokoridorů. Práce probíhala v programu ArcGIS. Výsledkem jsou čtyři mapové kompozice. Poznatky z práce jsou aplikovatelné při úpravě vymezení jednotlivých místních biokoridorů v územním plánu.