Automatizace modelování podélných profilů pro kritické body pomocí GIS - Bernát, Tomáš (2017)
Předkládaná práce se věnuje návrhu GIS nástroje pro možnost automatizovaného modelování podélných profilů pro účely kritických bodů, kterými se rozumí místa, kde je největší potenciální ohrožení bleskovými povodněmi. Výstupem je soubor úhlových hodnot sklonů svahu pro volitelné body či úseky na liniích dráhy soustředěného odtoku v přispívající ploše daného kritického bodu. Uvedené analytické hodnoty společně s volitelnými parametry nástroje lépe charakterizují morfometrii přispívající plochy, která vstupuje jako jedna z proměnných do výpočtu ukazatele kritických podmínek pro daný kritický bod.