Místní klimatické zóny Brna - Bureš, Martin (2017)
Tato bakalářská práce se věnuje klasifikaci místních klimatických zón (angl. Local climate zones - LCZ) Brna. Jednotlivé LCZ jsou klasifikovány tzv. Bechtelovou metodou, která s využitím automatických klasifikátorů a dat z dálkového průzkumu země vytvoří výslednou klasifikaci. Samotná klasifikace je provedena na základě čtyř snímků z různých časových období v letech 2013 a 2014. Na příkladu Brna je výsledek porovnán s metodou shlukové analýzy a s 3D - Gis metodou. Metoda je poté verifikována na základě dostupných údajů o teplotě vzduchu a s chybovou maticí. Na základě dat s expertně zjištěnými třídami LCZ vychází celková přesnost klasifikace 69,3 %. Poté je klasifikace verifikována s městy Kyjev, Lvov, Varšava, Hamburk a Houston.