Záznamy zemětřesení z epicentrální oblasti Ebreichsdorf (Rakousko) na stanicích umístěných na území České republiky - Růžička, Vít (2017)
V této práci se autor zaobírá problematikou šíření seismického signálu z epicentrální oblasti Ebreichsdorf do oblasti jižní části Českého masivu. Na monitorování přirozené seismicity v epicentrální oblasti Ebreichsdorf se podílí širokopásmové stanice provozované Ústavem fyziky Země (ÚFZ) a stanice Rakouské seismologické služby (ZAMG). Cílem práce je charakterizovat projevy otřesů z epicentrální oblasti Ebreichsdorf na území ČR z hlediska záznamů širokopásmových stanic ÚFZ a ZAMG a lokálních stanic sítí Dukovanské, Temelínské a části sítě MONET.