Prostorové rozdělení prvků vodní bilance v oblasti Rožná - Urban, Michal; Říčka, Adam, 1979-; Masarykova univerzita. Ústav geologických věd (2017)
V diplomové práci byly vytvořeny dva hydrologické modely HEC-HMS pro povodí řek Loučky a Nedvědičky. Tyto modely nám poskytují představu o časovém a prostorovém rozložení prvků vodní bilance. Výsledky modelů v obou povodích poukazují na pokles efektivní infiltrace v letech 1995 až 2016.
Two hydrological HEC-HMS models for the Loučka basin and Nedvědička basin were developed in this diploma thesis. Both hydrological models contain data of the time and space distribution of the water balance. The results show a decreasing trend of effective infiltration between 1995 and 2016.
Vedoucí práce: Adam Říčka
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2017
Keywords: hydrologické modely; hydrologie; odtok vody; hydrological models; hydrology; runoff; Rožná (Česko); Nedvědička (Česko : řeka); Loučka (Svratka, Česko : řeka); Rožná (Czechia); Nedvědička River (Czechia); Loučka River (Svratka, Czechia); diplomové práce; master's theses