Ireducibilita pseudovariet pologrup - Kolegar, Jonatan (2017)
Tématem této diplomové práce je ireducibilita pseudovariet pologrup vzhledem k operaci spojení ve svazu všech pseudovariet. Kromě obecných výsledků se diplomová práce zabývá i Kovács-Newmanovými grupami a pologrupami, kterými lze některé ireducibilní pseudovariety generovat. Pozornost je věnována také dalším typům ireducibility.