Zhodnocení zásob podzemních vod pro město Erdenet v Mongolsku - Rzepiel, Erik (2017)
Tato diplomová práce pojednává o zhodnocení a proměnlivosti přirozeného doplňování zásob podzemních vod pro oblast města Erdenet v Mongolsku. Určení doplňování probíhá na základe výpočtu efektivní infiltrace jako procentuálního vyjádření podzemního odtoku vzhledem k ročnímu úhrnu srážek v průběhu sedmi hydrologických let (2009-2016). Simulace podzemního odtoku byla provedena pomocí hydrologického modelu HEC-HMS, u kterého byla omezená přesnost modelování průtoku vzhledem ke skutečnému pozorování. Kalibrace však odhalila shodu v simulovaném podzemním odtoku pro většinu roku s menšími odchylkami v průběhu období srážek. Proto je zřejmě řeka dotována pouze podzemním odtokem, na kterém se podílí zjištěných 27 % ročního úhrnu srážek s evidentním časovým zpožděním. To je způsobeno geologickou stavbou povodí řeky Changal gol, která teče v 50 metrů mocné kvartérní vrstvě s potenciálně vysokou zásobou podzemní vody.