Rozdíly v hodnotě dioptrického nálezu u dětí v závislosti na použití cykloplegie - Fojtlová, Karolína (2017)
Cykloplegie se používá k vyřazení vlivu akomodace u dětských pacientů, čímž získáme absolutní hodnotu refrakční vady. Teoretická část práce se kromě problematiky cykloplegie zabývá i fyziologickým vývojem vidění či metodami vyšetřování refrakce a zrakové ostrosti u dětí. Ve výzkumné části je zhodnocen charakter a velikost změn v dioptrickém nálezu způsobených aplikací cykloplegik.