Změna velikosti fúzních rezerv u osob starších patnácti let věku - Hráčková, Barbora, 1992- (2017)
Diplomová práce se zabývá měřením fúzní vergence pomocí prizmatických lišt do dálky. Teoretická část práce je zaměřena na jednoduché binokulární vidění. V jednotlivých kapitolách je podrobně popsán vývoj, složky (percepční, analytická a motorická), stupně (superpozice, fúze, stereopse) a patologie (suprese, amblyopie, anomální retinální korespondence) jednoduchého binokulárního vidění. Ve výzkumné části se studie snaží prokázat, zda je velikost fúzní vergence závislá na věku, pohlaví a pupilární distanci vyšetřované osoby a dále také zda ovlivňuje velikost fúzní vergence tvar testového znaku.