Podmínky úspěchu předpisu prizmatické korekce - Ouhelová, Tereza (2017)
Diplomová práce Podmínky úspěchu předpisu prizmatické korekce se ve své teoretické části zabývá shrnutím základních bodů při diagnostice a korekci heteroforie (popřípadě heterotropie) pomocí prizmatických korekčních pomůcek. Výzkumná část práce neslouží jako návod pro předpis prizmatické korekce, je spíše zmapováním nejvyužívanějších metod diagnostiky a korekce heteroforií (popřípadě heterotropií) napříč územím České republiky. Práce poskytuje informace o nejvyužívanějších metodách, pravidlech k předpisu prizmatické korekce i například objednávkách prizmatických čoček na základě největší úspěšnosti a spokojenosti klientů.