Pozitivní kultivační nálezy v hemokulturách u hematoonkologických pacientů - Komendová, Anna (2017)
Postchemoterapeutická granulocytopenie je významným imunodeficitem, který zvyšuje riziko vzniku infekčních komplikací. I přes empirickou antibiotickou léčbu jsou nejčastější příčinou mortality bakteriální infekce. Bakalářská práce je zaměřena na problematiku a terapii febrilní neutropenie včetně zastoupení nejčastějších patogenních mikroorganismů v hemokulturách u hematoonkologických pacientů. Analýza dat praktické části ukazuje, že infekční komplikace můžou souviset s věkem pacienta, a že přes všechna opatření je vysoký výskyt polyrezistentních kmenů.