Tektonika a pozice devonských hornin v okolí Lelekovic - Klištinec, Ján (2017)
Předmětem této práce je studium vzájemných vztahů hornin brněnského masivu a bazálních devonských klastik jižně od obce Lelekovice. V terénu bylo zdokumentováno 10 dokumentačních bodů, na kterých byla sledovaná orientace a sklon vrstevnatostí. Vrstevnatost byla určena na styku dvou hornin (slepenec-pískovec) a směr do nadloží byl určen pomocí sedimentárních struktur a fosilně zvětralého granitu. Ze směru do nadloží a měnícího se sklonu vrstevnatostí bili určeny dvě řešení. Jedním řešením je synklinální stavba s osní plochou skloněnou směrem na východ, druhým řešením je antiklinální stavba s osní plochou skloněnou směrem na západ. Z geomorfologického hlediska je území výrazně ovlivněno dvěma zlomy. Na lokalitě byly ze zlomových ploch a jejich charakteristik spočteny orientace paloenapjatosti, které byly rozděleny do 4 fází.