Architektura neúspěšné riftové zóny: východní část Exmouth plató, Austrálie - Šuťjak, Martin (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá architekturou neúspěšné riftové zóny, interpretované na deskové struktuře Exmouth Plateau, která se nachází na pasivním okraji západní Austrálie. Pro tuto práci bylo vybráno 13 reflexně seismických řezů s maximální hloubkou 6000 ms TWT. K tomu byly použity data z 30 vrtů. Po interpretování těchto seismik a vrtů v Petrelu, byly vymezeny 2 sekce, které se od sebe liší charakterem uloženi vrstev. Popsání rozdílů, stejných znaků a hranic mezi těmito sekcemi poskytlo dostatek informací na určení těchto hlavních událostí: začátek riftingu ve spodní juře (210 Ma), neúspěšný rozpad kontinentů v callovu (166 Ma), konečný rozpad ve valanginu (130 Ma) a anoxická událost v turonu (90 Ma).