Sedimentologické zhodnocení neogenních a kvartérních sedimentů na lokalitě Křepice - Potocká, Kamila (2017)
Předložená bakalářská práce se zabývá sedimentologickým studiem neogenních a kvartérních sedimentů ležících na lokalitě Křepice. Byla provedena faciální analýza, zrnitostní studium, petrografie hrubé frakce a posouzení tvaru a zaoblení zrn a exoskopie křemenných zrn. Neogenní sedimenty odpovídají sedimentům stáří eggenburg-ottnang. V rámci nich byly vyčleněny tři facie (Sl, St, Slg). Depoziční prostředí neogenních sedimentů bylo interpretováno jako deltové. Kvartérní sedimenty jsou interpretovány jako deluviofluviální a byly v nich vyčleněny dvě facie (Gm, Sh). Petrografie klastů psefitické frakce prokázala významnou roli lokálního zdroje, tj. podložních hornin moldanubika jak v případě neogenních, tak i kvartérních sedimentů. Neogenní sedimenty byly významně redeponovány do sedimentů kvartérních.