Geochemická charakteristika vod Křtinského údolí - Cahová, Marcela (2017)
V bakalářské práci jsem se zabývala změnami fyzikálně chemických vlastností Křtinského potoka před ponorem do podzemí a po vývěru na povrch. Součástí práce bylo také zhodnocení biologické kontaminace vody za soutokem s vodou z výpustě ČOV Křtiny. Podél toku Křtinského potoka bylo vybráno 8 lokalit pro sledování změn teploty, pH, Eh, konduktivity a množství rozpuštěného kyslíku ve vodě. Vzorky z vybraných lokalit byly v laboratoři testovány metodou BSK5 a CHSKCr. Výsledkem je systematický přehled fyzikálně chemických vlastností vody Křtinského potoka od května 2016 do března 2017, popis úrovně znečištění vody v potoce a stanovení nejvhodnějšího období pro provedení časové stopovací zkoušky.