Odhady parametrů regresní přímky - Nesvadbová, Stanislava (2017)
V této bakalářské práci se věnujeme klasickému regresnímu modelu přímky a odhadu jeho parametrů metodou nejmenších čtverců. Popisujeme v ní testy o nevýznamnosti regresních parametrů a test adekvátnosti modelu. Metoda, odhady i testy jsou popsány i pro obecný model. Praktickou část tvoří simulační studie provedená v software R, která zkoumá závislost regresních parametrů a výsledků testů na hodnotách směrodatné odchylky náhodné složky modelu a počtu opakovaných měření.