Metody analýzy mnohorozměrných dat a jejich rozšíření pro diskrétní data - Knapeková, Zuzana (2017)
V této bakalářské práci popisujeme využití metod analýzy hlavních komponent a korespondenční analýzy pro diskrétní data. Metody aplikujeme na kategoriální data a porovnáme jejich výsledky. Zaměříme sa především na rozbor struktury vzájemných vztahů a význam jednotlivých kategorii u obou proměnných. Stručně popisujeme i postup v softwaru R.