Popisná statistika v SASu - Dettelbacher, Martin; Navrátil, Radim, 1985-; Masarykova univerzita. Ústav matematiky a statistiky (2017)
V této bakalářské práci se věnujeme popisu používání statistického a analytického softwaru SAS. Cílem práce je vytvořit učební text pro začínajícího uživatele tohoto softwaru. Nejprve jsou vysvětleny základy používání SASu, zejména vytváření datových souborů. Poté jsou ukázány užitečné způsoby manipulace s daty. Hlavní část této práce je pak zaměřena na popisnou statistiku a průzkumovou analýzu dat v SASu.
In this Bachelor's thesis we describe the use of the statistical and analysis software SAS. The aim of the thesis is to create a self-learning text for a SAS beginner. First, basics of using the SAS are explained, particularly creation of data sets. Then, useful ways of data manipulation are presented. The main part of this thesis is focused on descriptive statistics and exploratory data analysis in SAS.
Vedoucí práce: Radim Navrátil
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2017
Keywords: popisná statistika; statistické metody; descriptive statistics; statistical methods; bakalářské práce; bachelor's theses