Metody aktivní výuky na příkladu fyzické geografie Evropy - Žáková, Kateřina (2017)
Bakalářská práce se zabývá aktivními výukovými metodami na příkladu fyzické geografie Evropy. Cílem práce bylo navrhnout aktivitu, která pracuje s různými typy znalostí žáka/studenta. Při aktivitě studenti pracují s fotografiemi vybraných evropských krajin, ke kterým přiřazují různé charakteristiky a diskutují o nich. V rámci práce byla aktivita otestována na studentech víceletého gymnázia a studentech geografie na vysoké škole. Znalosti, které při ní získali, byly následně ověřeny kontrolním testem. Ten ukázal, že studenti dokáží krajinu charakterizovat z hlediska reliéfu, srážkových úhrnů a vegetace, jiné charakteristiky jim činí problémy.