Dopady klimatické změny na pobřežní regiony - využití metody CLIL ve výuce - Bureš, Ondřej (2017)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na výuku environmentálních problémů v hodinách zeměpisu na středních školách s využitím metody CLIL a případových studií. Teoretická část se zabývá představením metody CLIL a zásadami jejího využití v hodinách. Dále jsou zmíněny základní charakteristiky využití případových studií ve vzdělávání. Práce se také zabývá výukou environmentálních problémů. Následně je představen region Outer Banks, zejména vliv změny klimatu na tyto ostrovy. V praktické části je pak toto území využito pro tvorbu plánu hodiny a pracovního listu pro studenty, který obsahuje zásady zmíněné v teoretické části a kombinuje výuku environmentálních problémů s metodou CLIL a případovou studií. V závěru tak dochází ke spojení všech částí práce k vytvoření přínosného a efektivního učebního materiálu.