Implementace dietního stravování do školských zařízení - Slámová, Vendula (2017)
Diplomová práce je v teoretické části zaměřena na problematiku školního stravování v České republice z pohledu historie a legislativy, především pak práce pojednává o dietním stravování ve školských zařízeních z hlediska legislativy, nejčastěji poskytovaných diet ve školních jídelnách a chorob s dietami souvisejícími. Poslední kapitola shrnuje dietní stravování ve Slovenské republice. Praktická část je věnována jednotlivým krokům samotné implementace dietního stravování do školských zařízení. Navíc také popisuje výsledky dotazníkového šetření orientovaného na brněnská zařízení školního stravování, zkoumá jejich zkušenosti a pohled na problematiku dietního stravování.