Chróm vo vzťahu k obezite - Slobodníková, Lenka (2017)
Diplomová práca sa zaoberá chrómom a jeho vzťahu k obezite. V teoretickej časti je popísaný metabolizmus chrómu a jeho úloha v metabolizme živín i jeho koncentrácie v rôznych biologických materiáloch, ďalej je venovaná pozornosť chrómu v potravinách a v doplnkoch stravy. Nakoniec je popísaný vzťah chrómu k obezite a vplyv suplementácie chrómu na redukciu hmotnosti. Cieľom praktickej časti tejto práce bolo stanoviť koncentráciu chrómu v mužských vlasoch a zistiť jej vzťah k výživovému stavu a výživovej spotrebe.